Kilautus kaverille

Havahduin eräänä aamuna siihen, että blogitekstini eräpäivä lähestyi uhkaavaa vauhtia ja pääni humisi tyhjyyttään. Olisin tarvinnut vain yhden pienen idean, jota kehitellä ja hioa. Kuin pieni puro, josta vähitellen kasvaisi valtaisa ajatusten Tonava. Olisin ehkä tarvinnut myös jonkun, jolle olisin jakanut ajatukseni ja jonka kanssa olisin voinut sitä yhdessä jalostaa. En olisi tarvinnut tähän alan ammattilaista, vaan toisen maallikon. Olisi riittänyt, että joku olisi joko a) kertonut, että olen tekemässä ihan oikein, tai b) lähestynyt asiaa toisesta vinkkelistä ja samalla haastanut ajatukseni.

MBR on toiminut nyt vuoden verran ja olemme positiivisesti yllättyneitä meille tulvineiden demojen määrästä ja laadusta. Edustettuina ovat olleet lähes kaikki musiikkigenret ja olemme saaneet viettää todella ikimuistettavia hetkiä demoraadissa. Olemme myös huomanneet, että yllättävän moni musiikintekijä painiskelee samojen asioiden kanssa, kuin tämänkin tekstin kirjoittaja: Joskus tulee hetkiä, jolloin tarvitsisi ympärilleen ihmisiä, joilta voi kysyä neuvoa tai
joilta voi saada tekemisestään palautetta. Joskus voi olla tarpeen pallotella ideoita suuremmassa ryhmässä tai tehdä jopa yhteistuotantoja. Jokaisella meistä on myös valtava määrä hiljaista tietoa, kokemuksia ja osaamista, joita jakamalla voisimme auttaa toisia.

Tämän ajatuksen pohjalta päätimme perustaa MBR:ssä verkossa toimivan musiikintekijöiden yhteisön, joka toimii juuri tällä periaatteella. Jokaisella yhteisön jäsenellä on mahdollisuus saada apua ja tietoa sekä jakaa omaa osaamistaan kaikkeen musiikin tekemiseen ja julkaisemiseen liittyvissä asioissa.

Tavoitteenamme on, että kenenkään ei tarvitsisi tehdä musiikkiaan yksin, vaan siihen voisi halutessaan löytää kaverin.

Tällä hetkellä meillä on aloittanut kaksi urheaa musiikintekijöiden pilottiryhmää, joilta kerätään tietoa ja kehittämisehdotuksia siitä, miten tällaisesta verkossa toimivasta yhteisöstä saisi mahdollisimman hyvän. Vertaisuuden ohella ryhmien tavoitteena on tiedon jakaminen ja ihmisten oppiminen. Koska meillä ei ole käytännössä mahdollisuutta julkaista kaikkia meille tulleita demoja, vaikka kovasti haluaisimmekin, pyrimme näin omalta osaltamme rohkaisemaan musiikintekijöitä
do it yourself tyyppiseen artismiin, jossa musiikin tekijät julkaisisivat, markkinoisivat ja promoaisivat itse omaa tuotantoaan. Vanhaa viidakon sanontaa lainatakseni: Anna miehelle kala ja ruokit hänet päiväksi. Opeta hänet kalastamaan ja ruokit hänet loppuelämäksi.

Pyrimme laajentamaan verkkoyhteisön toimintaa mahdollisimman ripeässä aikataulussa ja tiedotamme heti, kun toiminta kasvaa. Pysykää siis kuulolla!

 

Sampo Riskilä
Mental Beauty Recordsin kehitysjohtaja
Feelancemuusikko ja musiikkialan yrittäjä.

No Comments

Post a Comment