Kare Poutanen – löysin musiikin

Hei!
Mun nimi on Kare. Olen tehnyt sopimuksen Mental Beauty Recordsin kanssa. Mun ensimmäinen single ¨Sydän¨ tulee ulos 14.2., ystävänpäivänä.

Mun stoorini menee jotenkin näin: Synnyin Pieksämäellä. En muista mitään siitä, elin siellä vain muutaman kuukauden. Asuin Helsingissä,
kunnes olin 17-vuotias. Aloin tanssia melkein ammatikseni, kun olin 16. Rakastuin teattereihin ja esiintymiseen. Halusin opiskella lisää tanssia, ja se vei minut Ruotsiin, Tukholmaan. Kävin armeijan ja lähdin takaisin Ruotsiin. Tanssin ja tanssin, ja sitten vielä vähän tanssin. Oli hienoa olla mukana eri produktioissa. Nähdä enemmän teatterielämää.

Päädyin Belgiaan. Olin töissä tanssijana, tein kahta tai useampaakin duunia samaan aikaan. Jotenkin vain väsähdin. Meditoin paljon. Se ei ehkä ollut se huipuin juttu yhdessä päihteiden käytön kanssa. Sain psykoosi–kohtauksen. Se vei mut ihan lapsen tasolle, huusin ja riehuin. Vanhempani tulivat hakemaan minut takaisin Suomeen. Belgialaiset lääkärit olivat antaneet niin kovat lääkkeet, etten muista matkasta mitään. Muutama päivä on poistunut muistista.

Olen aina etsinyt elämässä jotain suurempaa juttua, hengellisyyttä. Oli järkytys, kun päivystävä lääkäri kysyi minulta suoraan: Kuuletko sinä ääniä? Sillä hetkellä kaikki meditointi ja henkimaailman ymmärtäminen meni ulos ikkunasta. Jouduin Auroran sairaalaan suljetulle osastolle. Oli vaikea hyväksyä, etten saanut lähteä osastolta. Itkin kuin pikku lapsi. Olen ollut sairaalassa skitsofrenian takia yhteensä yhdeksän kuukautta. Kuusi kuukautta yhteen menoon on pitkä aika mietiskellä. Miten hyväksyä kaikki, mitä on tapahtunut? Miten pitäisi olla? Mitä muut ajattelee? Mutta pohjimmiltaan me kaikki ihmiset ollaan kuitenkin ihan samanlaisia, tuli mitä tuli. Ei ihmisessä ole mitään pahaa.

Ehkä oon yhteiskunnassa vähän erilainen. Mutta nää on hyviä aikoja, koska erilaisuutta hyväksytään nykyään enemmän kuin ennen. Sanotaan, että yhteiskunnan hyvyyttä voidaan mitata sillä, miten se kohtelee heikoimmassa asemassa olevia jäseniään.

Tieni tämän jälkeen meni Markus Raivion kautta kulttuuripaja Elvikseen. Se on tosi hieno paikka, jossa mm. musiikin kautta voi ilmaista itseään. Hienoa siellä on etenkin se, että se on matalan kynnyksen toimintaa. Kaikki voi tulla mukaan.

Mitä musiikki on mulle? Musiikki on valtava voima: saundi, rytmi, harmonia, melodia ja ihmisen oma ääni, laulu. Mua kiehtoo eniten se, että musiikki paljastaa ihmisen syvimmän olemuksen, oman saundin. Aina on uusi tilanne, uusi fiilis, uudenlainen hetki.

Mun musiikki on varmasti jotain folk-pop- juttua. En haluis hirveesti määritellä. Laulu on aina kiehtonut mua ja tykkään myös soittaa kitaraa. Toivottavasti tykkäätte mun musasta. Toivon , että olisi mahdollista liikuttaa ihmistä, fyysisesti tai henkisesti. Mä olen löytänyt musiikin kautta oman tieni.

Kiitos!
Kare

2 Comments
 • Tapani Markkula

  15.2.2018 at 18:26 Vastaa

  Pidin biisistäsi tosi paljon. Sulla on sellainen ääni, josta pidän, vähän särkynyt ja rosoinen, mutta täynnä sielua ja musiikin tajua. Hyvä, että olet löytänyt itsellesi uuden ilmaisuvälineen! (En tosin tiedä kuinka kauan olet musiikkia harrastanut tekemällä sitä itse, mutta onhan musiikki ydinosa balettiakin.)

  • MBR-admin

   7.5.2018 at 20:35 Vastaa

   Ihana Tapani, että tykkäät. Välitän viestisi Karelle! Muista jakaa biisi myös kavereille 😉 t.Fanni-Laura/MBR

Post a Comment