Moniäänirock – jälkitunnelmia

Moniäänirock 15.-16.5.2018

Helle helli Helsinkiä toukokuisena tiistain aamuna, kun pyöräilin Nuorisoasiankeskus Happeen, jossa käynnisteltiin mielenterveyskuntoutujien musafestaria, Moniäänirockia. Festari on valtakunnallinen, kuntoutujia oli eri puolelta Suomea. Paikan päällä bändit ja artistit saavat palautetta ammattimuusikoista koostuvalta raadilta. Tämänvuotinen Moniäänirock oli järjestyksessä kuudes.

Pääskynpää

Otin kopin blogikirjoitushaasteesta ja ryhdyin reportteriksi.

Kello 10 aamupäivällä festarit käynnisti Riku Turpeinen. Tykkäsin lattarimeiningistä. Riku sai myös rakentavaa palautetta raadilta. Eeva oli vuorossa Mental Beauty Recordsin -lavalla omilla biiseillään. Helsinkiläinen Pääskynpää esitti oman biisin ja covereita. Täytyy nostaa hattua, kun ihmiset tekevät omaa musaa, sillä niistä huokuu uskottava omakohtaisuus. Kuuntelijoita tipahteli koko ajan enemmän Happeen. Saulilla (SPK) oli intensiivinen tapa esiintyä. The Magical Minds tulevat Kulttuuripaja Lumosta, Porista. Ihastuin heidän sanoituksiin. Mainittavaa on myös naispuolinen rumpali, harvinaisuutta sekin. Heidän omia biisejään oli tekemässä eri henkilöt bändistä ja kulttuuripajan ohjaaja. He esittivät biisit Arvet, Tyhjyys, Enää en pakene ja Mä vai maailma.

The Magical Minds

Tekstiä biisistä Mä vai maailma:

”Osaan laulaa lauluja
ja tehdä runoja
Mut niitä ei lasketa

kun niistä ei makseta.

Kumpi on tärkeämpää
se että elämä
näyttää vaiko tuntuu hyvältä?
Kumpi on sairas, mä vai maailma
kun mun arvoa kukaan ei tajua.”

Biisistä Enää en pakene:

”Mistä löytyy se oikee ilo. Koko elämisen jano.
Enää en pakene.

Koita unohtaa menneisyytes. Löytää se elämän valo.
Enää en pakene.”

The Magical Minds koostuu 5 jäsenestä: Tiina: rumpali, Jarkko: kitara, Mikko: kitara, Pekka: laulu, Sauli: basisti.

MBR Yhteisö: Sleazy Steel ja Adjektiivi ja moderaattorit Fanni ja Heidi

Mental Beauty Recordsin verkkoyhteisö esittäytyi ja soitatti biisinsä, minkä olivat verkossa ympäri Suomea ihmisten kanssa tehneet. Mukana oli räp-artisti Adjektiivi Tampereelta, jonka muistan jo Moniäänirockin alkuvuosilta.

Toisena festaripäivänä helle ulkona jatkui. Uusia kuuntelijoita oli jälleen saapunut Happeen musaa fiilistelemään. Festari on oiva paikka sytyttämään lisää paloa musan tekemiseen. Lisäksi täällä oli esillä uusia hankkeita kuten Propellipäät. Huomasin itse päivän päätteeksi, että olisi voinut tutustua näihin paremmin. Esittelyssä oli myös uusi alkanut kävelyfutishanke. Festareilla tapasi monia tuttuja ja sai verkostuttua taas enemmän.

Väärän väriset tapetit

Will’s Corner

Hyvää, erilaista musaa oli tarjolla myös toisena päivänä. Sirius Cyren soitti trance-musiikkia uudelta Reborn-albumiltaan. Yleisö villiintyi tanssimaan. Keskiviikkona oli vuorossa Toni and the Sopranos. Duo Prima esitti laulua pianistin kanssa. Malmi House Band sanoi vetävänsä keikkansa rennosti ja hatusta. Letkeän kuuloista meininkiä se olikin. Aurinkokivi oli saapunut Pieksämäeltä asti ja oli kolmen naislaulajan voimin esiintyvä bändi.

Duo Prima

Mitä festareiltä jäi käteen? Iloa siitä että musiikkia pystyy tekemään ja esiintymään vaikka olisikin mielenterveysongelmia. Oli mukava nähdä tuttuja. Vaikka meissä on sairautta on meissä paljon myös terveyttä. Vaikka on pimeyttä on myös valoa.

-Ilona
Toimihenkilö MBR:lla

No Comments

Post a Comment