Pohdintoja kitaran kanssa

Vaihdoin kitaraani kielen. Kitaran D-kieli oli ollut poikki jo häpeällisen kauan. Harvoin sitä on tullut soiteltuakaan, näinä päivinä. Mulla on toinen skitta, lastenmallia, ½-kokoa. Sillä rämpyttelen, kun kummilapset tulevat kylään. Pienimmät saavat soitella epävireistä ukulelea ja isoimmalle tuo nafti on oikein sopiva. Siinä sitten veisataan lastenlaulukirjan mukaan ja monesti parasta onkin löytää hyvä kierto ja laulaa ihan omiaan. Vielä jos sanoihin lisää lapsen nimen, niin suosio on taattu.

Mutta tänä kesänä suunnittelin jo pitkään, että iso kitara tulee laittaa kondikseen. Mulla oli kieliä, siitä ei ollut kyse. Aikaakin on ollut, mutta jotenkin ei ole saanut vain itsestään otetta. Miksi tuntuukaan monesti siltä, että muut puuhat ovat tärkeämpiä? Nautin suunnattomasti itsekseni soittamisesta! Parasta on, kun etsii lempparibiisin soinnut ja veisaa ensin biisin päälle ja sitten ihan soolona jotain radiosoittoa.

Ähisin ja puhisin hyvän tovin. Onnistuin rikkomaan yhden kielen (vahingossa yritin D:n paikalle E-kieltä…), mutta seuraava luonnistui jo paremmin. Viritysmittari esiin. E – A – D. Korvia hivelevä ääni, nuo matalat kielet. Sormissa tuntui painetta saman tien hyvässä ja pahassa – toisaalta innostusta lähteä rämpyttämään ja toisaalta tottumattomien sormenpäiden arkaa kipuilua. G – b – e. Ahh, tätä olin odottanut!

 

Tällä kertaa soittolistalle päätyi mm. Juha Tapiota, Vestaa ja Kaija Koota. Enimmäkseen biisejä, joita on kesällä kuullut radiosta. At the moment lempparini on Rakastettu. Musta tuntuu, että olen rakastettu.

P.S. Alla Mental Beauty Recordsin Spotify-kanavalla oleva lista mun tämän hetken lemppareista, nauti! Kommentoi myös oma lempikipaleesi vinkiksi muille! Koostetaan yhdessä MBR:n ystävien Spotify-suosittelulista!

Kesänlopputerveisin,
Fanni-Laura

 

<iframe src=”https://open.spotify.com/embed/user/mentalbeautyrec/playlist/6sSjSqgbG3EYBYO6PxwFJu” width=”900″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.