SANNA – Onko sulla aikaa?

Osaaminen vaatii työtä ja työ vaatii aikaa. On sun omasta motivaatiosta kiinni miten käytät aikasi.

Työ, mitä se sulle merkitsee? Mitä se merkitsee lauluntekijän ammatissa?
Mulle työ on sitä että aamulla käyn tietokoneen ääreen, katson onko keskeneräisiä sanoitushommia jotka vaatii mun panostusta ja jatkan niitä. Keskeneräiset työt on pakko laittaa jonnekki ylös jos niitä alkaa kertymään, ja itse pidän ne myös järjestyksessä.
Deadlinet hoidettava ihan ensin alta pois vaikka dedikseen oiskin aikaa.
Jos joku co-writehomma on jääny kesken koitan sopii, tottakai biisin kiirellisyydestä riippuen uuden kirjoituspäivän.

Työ merkitsee mulle sitä et voi toteuttaa itseään ja sitä et työn jälki näkyy jossain. Valitettavasti lauluntekijöillä sitä työn jälkeä ja siitä mahdollisesti saatavaa tuloa ei tule hetkessä. Sitä saa odottaa ja siksi kärsivällisyyttä ja uskoa siihen omaan juttuun tarvitaan myös.

Tätä voi tehdä ammattimaisesti, harrastuksena tai ammattimaisuuteen pyrkien. Jälkimmäisessä aika menee yleensä hukkaan koska et osaa käyttää aikaa järkevästi tai sun motivaatiossa on parantamisen varaa.
Ammattimainen tekeminen tai siihen pyrkivä on sitä että sä määrätietoisesti teet töitä. Sul on joku tavoite ja joku suunnitelma jota sä toteutat päivittäin. Et vaan haaveile vaan käytät ajan järkevästi.

Painotan vielä että vaikka sulla ois lauluntekijän paperit, sä et välttämättä oo ammattibiisintekijä. Se etuliite pitää ansaita. Mitä se vaatii?
Tässä jutussa pohdin aikaa. Sitä se ainakin vaatii.
Sillä on iso merkitys kuinka paljon uhraat sitä laulunkirjoittamiseen sun muusta ajasta.
Mulla on jo 8 vuosi menossa lauluntekijän tiellä. Ensimmäiset vuodet en yrittänyt tarpeeksi, olin se haaveilija. Nyt mulla on tavoite ja suunnitelma.

Aika on lähes poikkeuksetta aina se suurin mutta joka tulee vastaan kun pitäisi tehdä asioista konkreettisia. Kysy itseltäs, onko se vaan tekosyy vai osaatko järjestää sitä aikaa. Mistä sun pitäis luopua että saisit enemmän aikaa biisien kirjoittamiseen?

Loppuun siteeraan Paulo Choelhoa:

”Valitessasi yhden tien hylkäät muut. Jos ajattelet kulkevasi kaikki tiet, et kulje lopulta ainuttakaan.”

Paulo Choelho, kirjassa Brida suom. Sanna Pernu

 

– Sanna Ruokonen

Kirjoittaja on artisti Mental Beauty Recordsin Kulttuuripaja Stage-musiikintekjijäyhteisössä. Lisää Sannalta pääset lukemaan täältä: ”Sanoittajan kasvu – blogi lauluntekijyydestä”.

 

No Comments

Post a Comment