Toivo asuu Kukunorissa, kiitos siitä kuuluu sinulle

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

Toipumisorientaatiossa puhutaan paljon toivosta ja unelmista. Se voi kuulostaa aluksi hieman abstraktilta ja kaukaiselta sananhelinältä, mutta psykiatri Mark Ragins vie sen vahvasti konkretiaan. Hänen mielestään toivo sisältää kolme seuraavaa ehtoa: Ihmisen unelma pitää olla hänen omansa, ei ulkopuolelta tarjoiltu. Unelman pitää olla tarpeeksi konkreettinen mielikuva, sellainen jonka voit vaikka piirtää paperille. Viimeinen ehto unelmalle, toisin kuin alalla aikaisemmin nähtiin, on se, että emme koskaan realisoi toisten unelmia. Toivo ja unelma voi olla kuinka epärealistinen tahansa. Olennaisintahan on kuitenkin se, että olemme menossa jotain kohti, askel kerrallaan. Turhaan siis otat asiaksesi realisoida omia tai toisten unelmia.

Vaikka vuoden 2017 haasteet ja mahdollisuudet yllättivät kaikki odotukseni, tuleva vuosi Kukunorissa on tällä hetkellä täynnä toivoa. Aloitamme kaiken kaikkiaan viisi uutta kunnianhimoista hanketta.Tarkoituksena on jatkaa yhdistyksen muotoilua ja onneksi työtä saa tehdä aidosti kovien osaajien kanssa. 

Uusia hankkeita yhdistää Kukunorin arvopohja sekä aito tarve tehdä maailmasta parempi paikka elää mahdollisimman monelle. Rekrytoimme 12-15 arvopohjaista osaajaa joukkoomme. Vuonna 2018 käynnistämme mittavan Missio Propellipäät-hankkeen, jossa ratkaistaan kokeilukulttuurin menetelmin järjestöjen haasteita sekä keskitytään entistä enemmän ymmärtämään ja arvioimaan mitä todellisuudessa tapahtuu ja saamme aikaiseksi. Kehitämme samalla myös uuden arviointityökalun, joka vie arvioinnin tähän astiset merkityksettömät paperisilput ja pursuavat kansiot uuteen konseptiin ja ympäristöön. Pääsemme myös käynnistämään Suomeen uuden urheilulajin lanseerauksen. Kävelyfutis voi nyt tuntua vieraalta sanalta, mutta lähitulevaisuudessa siitä tulee kiinteä osa suomalaista jalkapalloilua. Olemme myös mukana käynnistämässä kulttuuritoimintaa leipäjonoon, kouluttamassa kulttuurikokemusasiantuntijoita sekä rakentamassa omaisille ja toipujille työryhmiä ja mahdollisuuksia kehittää uusia alaa ja samalla heitä itseään palvelevia ideoita ja kokeiluja. Uudenlaisista kohtaamisista haaveilemme Helsingissä Moniäänirockissa toukokuussa, sekä Pietarissa huhtikuussa. 

Mutta siirrytään hetkeksi sInun unelmiisi. Tosiasia on, että emme voi tehdä tätä kaikkea yksin. Me tarvitsemme sinua, jonka unelma ja toivo piilee siinä, että saat olla eräänä päivänä mukana rakentamassa juuri tällaisia unelmia todeksi. Onko Kukunori sinun unelmatyöpaikkasi? Silloin sinun tehtäväsi on ottaa ensiaskel. Tee nyt se, mitä olet jo pitkään halunnut tehdä. Aloitamme etsimään sinua helmikuun alussa, tulet sen kyllä huomaamaan, kun sinua meitä kohti huhuilemme.

Toivossa ja unelmissa on myös mielikuvituksen ja kiitollisuuden kautta mahdollisuus olla jo ennen kuin ne tulevat todeksi. Olen usein huomannut, että joskus tekee hyvää kiittää jo etukäteen. Ja tietysti myös jälkikäteen.

KIITOS SIIS SINULLE, JOKA SATUIT MATKAN VARRELLE OSALLISTUMAAN JA AUTTAMAAN TAI VASTUSTAMAAN. ILMAN SINUA EMME OLISI SAANUT POLKUMME TOISTAISEKSI MAHTAVIMPIA ELÄMYKSIÄ. KIITOS JO ETUKÄTEEN MYÖS SINULLE, JOKA HALUAT TULLA JAKAMAAN KANSSAMME TÄMÄN MATKAN. EHKÄ UNELMAMME ONKIN YHTEINEN.

Markus Raivio
Toiminnanjohtaja
Kukunori ry

5 Comments
 • Kaija Turpeinen

  23.1.2018 at 14:36 Vastaa

  Hienoa Markus että saatte lisää voimavaroja. Se on selvä merkki siitä että työstänne arvostetaan. Suurkiitos kuuluu sinulle myös mentoroinnista. Kaikkea hyvää jatkoa tulevalle toiminnallenne toivottaa
  Kaija Turpeinen

  • MBR-admin

   7.5.2018 at 20:52 Vastaa

   Kiitos Kaija, ja anteeksi, ettemme ole vastanneet viestiin aiemmin; meillä oli bugi blogissa, ja se sekoitti kommenttikanavan. Jatka Kukunorin ja hankkeiden toimintaa jatkossakin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa! t.Fanni-Laura/MBR

 • Petri Hissa

  23.1.2018 at 18:23 Vastaa

  Olisin kiinnostunut tämäntyyppisestä työsta.mistä saan linkin paikan hakemiseen ?

  • MBR-admin

   7.5.2018 at 20:55 Vastaa

   Hei Petri,
   Valitettavasti meillä on ollut bugi blogissa, minkä vuoksi viesteihin vastaaminen on jäänyt välistä. Pahoittelen. Seuraa jatkossakin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa Kukunorin ja hankkeiden toimintaa, tiedotamme kanavilla myös haut ja muun ajankohtaisen. 🙂
   t.Fanni-Laura/MBR

 • Jouni Sakari Kemppinen

  14.3.2019 at 19:23 Vastaa

  Toipumisorientaatiosta ja kokeilukulttuurista ja toimintatutkimukesta. Kun itsenäisesti voi mennä ja toteuttaa unelmiaan , niin syntyy toki hyvää jälkeä . Oma sairastamisen polku mielenterveyden hetteisillä soilla on ollut mutkalias mutta nautittava . Nyt omassa voimaantumisessa on päässyt toteuttamaan jotain ihan uutta ihanuutta . Lue ihmeessä lisää blogistamme : Mielen Mainingeista : https://mielenmainingeista.home.blog/ . Siellä tehdään kahta tutkimusta . Sosionomin ja kokemusasiantuntijan yhteisvoimin . Kuusi kirjoittajaa tuottaa materiaalia CHIME kaavan ohjatussa kirjoitusprosessissa . Samalla kOPO ( kokemusasiantuntija opintojen ohjaajana ) määrittelee kokemusasiantuntijuuden menestystekijöitä . Kaikki yhteistoimintakuviot on rakennettu tyhjästä , meillä on WhatsApp ryhmä , SLACK -työtila , lisäksi kokoustamme ZOOMilla . Hiekkalaatikolla olemme voineet harjoitella kirjoittamista , ja kaikki on mennyt suurinpiirtein niin kuin on suunniteltu . Kahvikupin voimalla . Yhteisöblogimme on täysin vapaaehtoisvoimin rakennettu . Siksi se on niin joustava . ”Volunteers build resilient communities” . Kiitoksia kaikille jotka ovat tukeneet toipujia taustalla , ja tuottaneet mahdollisuuksia poluille, joiden yksin raivaaminen ei olisi ollut niin helppoa . Jouni Sakari Kemppinen / Vertaisryhmän fasilitaattori / Kaksisuuntaiset ry / Mielen Mainingeista blogi

Post a Comment